Bogactwo roślin strączkowych

Największe żniwo śmierci wśród Polaków zbierają choroby związane z układem krążenia. W głównej mierze odpowiedzialny jest za to poziom złego cholesterolu we krwi. Nieprawidłowy sposób odżywiania się w sposób bezpośrednio wpływa na wysoki poziom tego składnika w naszym organizmie. Jeśli więc chcemy cieszyć się dobrym zdrowiem powinniśmy wyeliminować, a najlepiej znacząco ograniczać przyjmowanie tłuszczów zwierzęcych. Zamiast tego lepiej do swojej codziennej diety włączyć rośliny strączkowe takie jak groch czy fasola. Przyjmowanie tego typu posiłków znacząco wpływa na obniżenie cholesterolu we krwi. Pokarm ten nie tylko posiada niski poziom cholesterolu ale również zwalcza szkodliwe tłuszcze trans. W niektórych zakątkach świata rośliny strączkowe stanowią nawet podstawę wyżywienia. Co najważniejsze rośliny strączkowe posiadają również w swym składzie białko. Białko zaś jak wszyscy dobrze wiemy bardzo długo się trawi. Rośliny strączkowe uzupełniają również poziom żelaza w naszym organizmie. Do codziennej diety warto więc włączyć rośliny strączkowe. To najlepszy sposób na to by zachować dobre zdrowie i wysoki poziom zadowolenia z życia. Fasola czy groch to prawdziwe bogactwo składników odżywczych. Jeśli więc borykasz się z problemem podwyższonego cholesterolu zdecyduj się na stosowanie roślin strączkowych.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply